Banka Hesap Numaralarımız

+90 850 307 1980

info@utkupleksi.com

Sık Sorulan Sorular
Anasayfa Sık Sorulan Sorular

Pleksiglas (Mika) Nedir ?

Hem renkli hem de renksiz türü bulunan plastik camlara pleksiglas denilmektedir. Saydam ya da yarı saydam olabilen pleksiglaslar, kolay işlenebilen özelliğinin yanında kesilip denenen hafif bir plastik yapıdaki üründür. Genellikle düz levhalar halinde bulunan pleksiglas, 90 derece sıcaklık ile 90 – 115 arasındaki etüvde ısıtılıp yumuşatılmaktadır. Bu sayede kalıplanan pleksiglaslar, istenilen bir biçime getirilebilmektedir. Camdan daha hafif olan pleksiglaslar, cama göre daha dayanıklı ürünlerdir. Termolastik bir malzeme olan pleksiglas, döküm tekniği kullanılarak 2 mm’den başlayan ve 40 mm kalınlığa kadar uzanan, farklı ebatlarda olan renksiz, opak ya da şeffaf renkli olarak üretilmektedir. Basınç ya da vakum ile form verilebilen pleksiglas, soğusa da şekillerini muhafaza etmektedirler. Diğer plastiklere göre, atmosfer şartlarına dayanıklılığı daha fazladır. Bu özelliği ile çok farklı iklim şartlarında hem dahili hem de harici alanlarda geniş uygulamalarda kullanılabilmektedir.

Pleksiglas (Mika)’ın Özellikleri Nelerdir ?

Yanıcı bir termoplastik olan Pleksiglas, kendi kendine 400 derece sıcaklıkta yanabilmektedir. 250 derece sıcaklıkta ise alevle tutuşabilmektedir. Yüzey kısmı bakır gibi sert olan pleksiglas, fırça ya da zımpara ile çizilebilmektedir. Pleksiglas’ın belli başlı özellikleri şunlardır: Cama göre % 92 oranında ışık geçirebilmektedir. Isı ve sesi cama göre % 20 oranında daha az iletir. Cama göre 6 kat daha fazla dayanıklıdır. Kırılma esnasında kenarları keskin değildir. Camın ağırlığının yarısı kadardır. Yüzey kısmı bakır gibi serttir, bu nedenle çizilebilir. UV ışınlarına karşı direnci yüksektir. Isı etkisi ile eğilip bükülebilmektedir. Sıcak olduğu zaman vakum ile şekillenebilir. Hava şartlarına karşı oldukça dayanıklıdır. Kimyasal maddelere karşı dayanıklıdır. Yumuşak yüzeyli beze sabun ya da deterjan eklenerek ılık su yardımı ile kolay bir şekilde temizlenmektedir.

Pleksiglas (Mika) Güvenli midir ?

Güvenlik ve Mukavemet Çok yağmur ve dolu yağan bir bölgede yaşıyorsanız, çocukların çokça top ve diğer oyunları odağı bir evde iseniz ve sürekli cam kırılmasından endişe duyuyorsanız pleksiglas ürün almak için sizin de bir nedeniniz var demektir. Akrilik plastik levhalar camın darbe mukavemetinin 10 katı daha fazla dayanıklıdır, cama göre akriliği parçalamak veya kırmak için çok daha fazla kuvvet gereklidir. Bu neden bile pleksiglas kullanmak için yeterlidir. Akrilik kaplamayı cam bölmeler olarak kullandığınızda, bir bölmenin kırılması durumunda birinin yaralanması için endişelenmeniz gerekmez. Pleksiglas kaplama, parçalanması son derece zorken, kırılabilirken, binlerce minik, tehlikeli parçalara bölünmemesi bakımından eşsizdir.

Pleksiglas (Mika) Hangi Sektör ve Alanlarda Kullanılır ?

Pleksiglas’ın Kullanım Alanları şunlardır: Gıda sektörü, Mobilya sektörü, Otel ekipmanları, Fuarcılık, Vitrin standları, Aydınlatma, Özel tasarımlar, Medikal, Sağlık sektörü, Küvez camı, Dekorasyon ile iç mimari, Merdiven trabzanları, Aydınlatma, Tekne ile yat dekorasyon aksesuarları, Polis kalkanları, Promosyon ürünleri, Hediyelik eşyalar, Stand üniteleri, Teşhir elemanları, Ölçüm aletleri, Gösterge cihazları, İlaç ile kimya laboratuarı, Tıbbi donanımlar, Sıhhi donanımlar, Sıvı aktarma üniteleri

Pleksiglas (Mika) Gıda Ürünlerinde Kullanılabilirmi ?

Özellikle endüstriyel gıda alanında stok ve saklama kapları olarak kullanım Pleksiglas (Mika) günümüzde yaygın olarak kuruyemiş ve şekelerme standları ve bunlar için muhafaza kabı olarakta kullanılmaktadır. Sağlamlığı ve estetik görüntüsü ile gıda teşhir ürünleri sınıfında tercih sebebi olan Pleksiglas (Mika) sağlığa zararlı değildir,

Fevzi Çakmak Mah. Gülistan Cad. Atiker 3 San. Sit. No:19 A/B Karatay / KONYA
+90 850 307 1980
info@utkupleksi.com

E-KATALOG

Ürünlerimiz ve diğer bilgilendirmelerimiz için E-Kataloğu inceleyiniz

Copyrights © 2023 Utku Pleksi - Bütün Hakları Saklıdır.

E-BÜLTEN ABONELİĞİ